ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 04.09.2019 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на четвърти септември две хиляди и деветнадесета година в състав:                          

             

                                   Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: Л. П. и прокурора: ГЕОРГИ ЦВЕТАНОВ, сложи за разглеждане НОХД № 263 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 09.00 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                     

                                  О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н. А. от МАК, в качеството на защитник на подсъдимия А.М.Б. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Георги Цветанов, за следното:

Подсъдимият А.М.Б. роден на *** ***, българин, български гражданин, с настоящ адрес ***, начално образование, женен, безработен, осъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че на 26.12.2018 г. около 18,20 часа на път ІІІ-114, км. 12,700 с посока на движение от с. Василовци към с. Сталийска махала, област Монтана си служил с контролни знаци – 2 бр. регистрационни табели с № ВН 2357 АА, монтирани на управляваното от него моторно превозно средство – лек автомобил марка  „Опел”, модел „Корса” с рама № WOL000078V4162839, които регистрационни табели са издадени за друго моторно превозно средство - за лек автомобил марка „Хонда”, модел „Сивик”, собственост на В.И. В. от с. Антимово, област Видин, поради което и на основание чл. 345, ал.1от НК, при условията на чл. 54 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

Подсъдимият А.М.Б. роден на *** ***, българин, български гражданин, с настоящ адрес ***, начално образование, женен, безработен, осъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че на 26.12.2018 г. около 18,20 часа на път ІІІ-114, км. 12,700 с посока на движение от с. Василовци към с. Сталийска махала, област Монтана управлява моторно превозно средство - лек автомобил марка „Опел”, модел „Корса” с рама № WOL000078V4162839, собственост на Е. А. Е. от гр. Радомир, област Перник, без да е регистрирано по надлежния ред, съгласно Наредба № 1-45 от 24.03.2000 година за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране от движение МПС и ремаркета, теглени от тях и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства, поради което и на основание чл.345, ал.2 от НК, при условията на чл. 54 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

               

На основание чл. 23, ал. 1 от НК, СЕ ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия А.М.Б. със снета по делото самоличност едно ОБЩО НАКАЗАНИЕ, а именно най-тежкото при условията на чл. 54 от НК - «ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 263/2019г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

На ДП не е взета мярка за неотклонение.

          Протоколът приключи в 09.30 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                                                                    

                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                          

                                                                         СЕКРЕТАР: