ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 05.09.2019 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на пети септември две хиляди и деветнадесета година в състав:                          

             

                                Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: З.Г.З.

                                                         Ю.Т.Й.

 

при участието на секретар: Л. П. и прокурора: ГЕОРГИ ЦВЕТАНОВ, сложи за разглеждане НОХД № 297 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                     

                                  О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Николай Арсенов от МАК, в качеството на защитник на подсъдимия Ц.Г.Ц. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Георги Цветанов, за следното:

Подсъдимият Ц.Г.Ц. роден на *** ***, българин, български гражданин, средно образование, женен, работи във фирма „……..с. Якимово, осъждан-реабилитиран, с адрес ***, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че на 19.07.2019 година в с.Якимово, област Монтана, на ул. „…..държал огнестрелно оръжие по смисъла на чл. 4, ал.2 от ЗОБВВПИ, а именно: 1 /един/ брой ловна карабина марка „Norinco”, модел „JW-20”, калибър 5,6 мм /22 LR/,  с фабр. № 823501 и боеприпаси по смисъла на чл.7, ал.1 от ЗОБВВПИ /Закон за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия/, както и боеприпаси – 29 бр. патрони кал. 5,6 мм /22 LR/, без да има за това надлежно разрешение по реда на ЗОБВВПИ, поради което и на основание чл. 339, ал. 1 от НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ПЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Ц.Г.Ц., СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. Лом на района по местоживеене на подсъдимия.

 

На основание чл.53 от НК, ОТНЕМА в полза на Държавата един брой  ловна карабина „Norinсo”, модел „JW-20”, калибър 5,6 мм /22 LR/, с фабр. №823501, както и 29 бр. патрони кал. 5,6 мм /22 LR/, оставени на съхранение в Служба „КОС” при РУ гр. Лом.

 

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК, подсъдимия Ц.Г.Ц. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметка на ОД на МВР – София, направените по делото разноски в размер на 107,74 лв. /сто и седем лева и седемдесет и четири стотинки/ за балистична експертиза, както и по 5лв /пет лева/-държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

 

На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 297/2019г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

На ДП няма взета мярка за неотклонение.

          Протоколът приключи в 10.30 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                                                                    

                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                          

                                                             СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1………..

                                                                                                        /З. З./

                                                                                                         2………….

                                                                                                        /Ю. Й./

 

                                                                         СЕКРЕТАР: