ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 30.08.2019 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на тридесети август две хиляди и деветнадесета година в състав:

                                                  Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

при участието на секретар: Л. П. и прокурора РАЙНА ПЕТРОВА, сложи за разглеждане НОХД № 349 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 09.30 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                    

                                  О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. П. Г. от МАК, в качеството на служебен защитник на подсъдимия П.И.М. *** от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Райна Петрова, за следното:

Подсъдимият П.И.М. роден на ***г***, българин, български гражданин, основно образование, с постоянен адрес *** и настоящ адрес ***, женен, безработен, неосъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че на 17.08.2019г около 00,20 часа в гр. Брусарци, обл. Монтана, по ул. „Георги Димитров“, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Фолксваген”, модел „Поло“ с рег. №…, собственост на В. К. Ш. от гр. Лом, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,90 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство „Алкотест 7510“№ARDM 0225, поради което и на основание чл. 343б, ал.1 от НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

На основание чл. 55, ал. 3 от НК, НЕ СЕ НАЛАГА по-лекото наказание „глоба” предвидено кумулативно в санкционната част от състава на извършеното престъпление.

 

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим П.И.М., СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия М..

 

На основание чл. 343г от НК вр. чл. 37, ал. 1, т. 7 НК, СЕ ЛИШАВА подсъдимия П.И.М. от право да управлява моторно превозно средство за срок от ЕДНА ГОДИНА, като на основание чл.59, ал.4 от НК, се зачита времето от 17.08.2019г. от когато е бил лишен от това си право по административен ред.

 

На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 349/2019г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

Протоколът приключи в 10.25 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                                                                     

                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                          

                                                                         СЕКРЕТАР: