ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 04.09.2019 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на четвърти септември две хиляди и деветнадесета година в състав:                          

             

                                   Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: О.Х.Е.

                                                          Т.Г.Т.

 

при участието на секретар: Л. П. и прокурора: ГЕОРГИ ЦВЕТАНОВ, сложи за разглеждане НОХД № 354 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 11.00 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. С.П. от МАК в качеството на служебен защитник на подсъдимия А.А. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Георги Цветанов, Споразумение, за следното:

Подсъдимият А.А.Б. роден на *** ***, българин, български гражданин, основно образование, неженен, безработен, осъждан, с адрес ***, понастоящем се намира в Следствен арест гр. Враца където е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, с ЕГН **********, Е  ВИНОВЕН в това, че около 17 часа на 24.04.2019 в с. Якимово, обл. Монтана, е отнел чужди движими вещи – пари в размер на 120 лв. от владението на К. М.Т. с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това заплашване – насочил пръчка срещу него и му казал „давай парите“, „имам и нож в мен, вади всички пари“, поради което и на основание чл. 198, ал. 1 НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание „ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“, което да изтърпи ефективно при „общ” режим на изтърпяване.

 

       На основание чл.59, ал.1 от НК ЗАЧИТА времето, през което подсъдимия А.А.Б. е бил с Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок от 24 часа по ЗМВР, считано на 25.04.2019г.; с Постановление за задържане за 72 часа на ЛРП от 12.06.2019г. – обявено и считано от 18.06.2019г. и постоянна Мярка за неотклонение „Задържане под страна“ взета с Определение на ЛРС от 20.06.2019г. по НЧД № 237/19г. по описа на ЛРС.

        На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 354/19 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1./

                                                                                           /О. Е./     

                                                                                                       2./

                                                                                              /Т. Т./