ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 04.09.2019 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на четвърти септември две хиляди и деветнадесета година в състав:

                                                  Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

при участието на секретар: Л. П. и прокурора ЕЛИ ЛАЗАРОВА, сложи за разглеждане НОХД № 361 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

На именното повикване в 08.30 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                    

                                  О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. П. П. от МАК, в качеството на служебен защитник на подсъдимия В.В.И. *** от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Ели Лазарова, за следното:

Подсъдимият В.В.И. роден на ***г***, българин, български гражданин, средно специално образование, с адрес ***, вдовец, безработен, осъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че на 22.08.2019 година около 18:15 часа, в гр. Вълчедръм, обл. Монтана, по ул.“Стадиона“, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Мерцедес“, модел „Е 290ТД“, с рег. № М-43-99-ВР, собственост на М. Б. Й. от гр.Вълчедръм, обл. Монтана, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно – 3,36 на хиляда, установени по надлежният ред – чрез техническо средство „“Алкотест 7510” с инв. № ARDM 0225, след като е осъден с влязла в сила присъда по НОХД № 220/2016 година по описа на Районен съд гр. Лом, влязла в законна сила на 15.02.2016 година за същото престъпление /чл. 343б, ал.1 от НК/, поради което и на основание чл. 343б, ал.2 от НК, при условията на чл. 54, ал. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ, както и наказание „ГЛОБА“ в размер на 500лв /петстотин лева/, която да бъде заплатена в полза на Държавата.

        

    На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим В.В.И. ***, СЕ ВЪЗЛАГА на Районен инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

 

На основание чл. 343г от НК, СЕ ЛИШАВА подсъдимия В.В.И. от право да управлява моторно превозно средство за срок от ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА.

 

На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 361/2019г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

На ДП няма взета мярка за неотклонение.

Протоколът приключи в 09.00 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                                                                     

                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                          

                                                                         СЕКРЕТАР: