ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 04.09.2019 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на четвърти септември две хиляди и деветнадесета година в състав:

                                                    Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

 при участието на секретар: Л. П. и прокурора РАЙНА ПЕТРОВА, сложи за разглеждане НОХД № 370 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 10.30 часа  се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. П.Г. от МАК в качеството на договорен защитник на подсъдимия И.С.Т. *** от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Райна Петрова, Споразумение, за следното:

Подсъдимият И.С.Т. роден на *** ***, българин, български гражданин, основно образование, с адрес:***, неженен, безработен, осъждан, с ЕГН: **********, Е  ВИНОВЕН в това, че на неустановена дата в периода 13.01.2017г до 23.01.2017г в с. Якимово, обл. Монтана, от частен дом, находящ се на ул. „….., като непълнолетен, но като е разбирал  свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, след като разрушил преграда здраво направена за защита на имот- взломил три броя прозорци на къща, отнел от владението на К. Г. И., ЕГН ********** *** чужди движими вещи – телевизор марка „Нео“, електрическа печка „Диана“, микровълнова печка „Елит“, храсторез марка „Райдър“, и 65 л домашна ракия всичко на стойност 650,00 лв /шестстотин и петдесет лева/, собственост на К. Г. И. без знанието и съгласието на собственика с намерение противозаконно да ги присвои, като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд, откраднатите вещи са върнати или заместени, поради което и на основание чл. 197, т. 3, вр. с чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. с чл. 194, ал. 1, вр. с чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК, при условията на чл. 54 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ДЕСЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 69, ал. 1, вр. чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК, подсъдимия И.С.Т. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметка на ОД на МВР – София, направените по делото разноски в размер общо на 315,48лв /триста и петнадесет лева и четиридесет и осем стотинки/ за изготвяне на експертизи, както и 5лв /пет лева/ - държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист, в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

 

        На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 370/19 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

  Протоколът приключи в 10.50 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                          

                                                                         СЕКРЕТАР: