ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 11.09.2019 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, трети състав в публично съдебно заседание на единадесети септември, две хиляди и деветнадесета година в състав:

  Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

при участието на секретар: Веселка Младенова и прокурор Райна Петрова, сложи за разглеждане НОХД № 372 по описа за 2019 год., докладвано от съдия БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

 

На именното повикване в 13:30 часа се явиха:

……………………………………………………….

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на Районна прокуратура Лом в лицето на прокурор Райна Петрова и адв. Анелия Л. *** за следното:

Подсъдимият С.Р.Р. – роден на *** ***, с адрес за призоваване в страната: с. Ковачица, ул.“Втора“ № 2, обл.Монтана, с начално образование, безработен, неженен, българин, български гражданин, осъждан, ЕГН:********** Е ВИНОВЕН за това, че:

На 21.08.2019 г. в с. Ковачица, обл. Монтана в условията на повторност не изпълнил Заповед за защита от домашното насилие -  Заповед за защита от 17.07.2018 г. по гр. дело № 1292/2018 г. по описа на Районен съд - Лом, връчена му лично на 19.07.2018 г., с която за постановени мерки за закрила на осн. чл. 5, ал. 1 от Закона за защита срещу домашното насилие, като се задължава да се въздържа от прояви на домашно насилие по отношение на Т.Е.Т. и му се забранява да приближава жилището на Т.Е.Т., нейната месторабота и местата й за социални контакти и отдих на по малко от 50 м за срок от 18 месеца, като посетил място за социални контакти, в което била Т.Е.Т., седнал на нейната маса и осъществил акт на домашно насилие спрямо нея, като й отправил обидни думи, като я нарекъл „боклук, курва, ще ходи да се ебе за жълти стотинки, за една кутия цигари, че цялото село е спало с нея, извадил си ножа и й казал „ела ми по-надолу по улицата, за да ти забия ножа“, поради което на основание чл. 296, ал. 4 вр. ал. 1, при условията на чл.54, ал.1 от НК МУ НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА година, което да изтърпи ефективно при първоначален „строг режим” на изтърпяване на наказанието - на основание чл.57, ал.1, т.2, б.”б” от ЗИНЗС.

ОСЪЖДА подсъдимият С.Р.Р. с адрес за призоваване в страната: с. Ковачица, ул.“Втора“ № 2, обл.Монтана, ЕГН:**********, да заплати сума в размер на 5 (пет) лева по сметката на РС Лом за евентуално издаване на изпълнителен лист.

 

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №372 от 2019 г. поради постигнато от страните и одобрено от съда споразумение, на основание чл.24, ал.3 НПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 13.40 часа.

 

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                    

                                                                    СЕКРЕТАР: