ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 20.09.2019 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесети септември две хиляди и деветнадесета година в състав:

                                                  Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

при участието на секретар: Л. П. и прокурора РОСЕН СТАНЕВ, сложи за разглеждане НОХД № 391 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                    

                                  О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н. Г. от МАК, в качеството на служебен защитник на подсъдимия Г.З.Г. *** от една страна и от друга страна районен прокурор при ЛРП Росен Станев, за следното:

Подсъдимият Г.З.Г. роден на ***г***, българин, български гражданин, основно образование, с адрес ***, женен, пенсионер, неосъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че на 09.09.2019 година, в 15.26 часа в гр. Лом, обл. Монтана, по ул. “Скопие“, управлява МПС - лек автомобил марка „Опел“, модел „Синтра“, с № рама 4GDDU0391XD167349, негова собственост, с поставена регистрационна табела с № М 04 80 АХ, която е издадена за друго МПС -лек автомобил марка „Опел“, модел „Кадет“, собственост на Д. Д. А. от с. Доктор Йосифово, обл. Монтана, поради което и на основание чл.345, ал. 1 НК, при условията на чл. 54, ал. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ГЛОБА»  В РАЗМЕР НА 500лв /петстотин лева/, която да заплати в полза на Държавата.

Подсъдимият Г.З.Г. роден на ***г***, българин, български гражданин, основно образование, с адрес ***, женен, пенсионер, неосъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че на 09.09.2019 година, в 15.26 часа в гр. Лом, обл. Монтана, по ул. “Скопие“, управлява МПС - лек автомобил марка „Опел“, модел „Синтра“, с № рама 4GDDU0391XD167349, което не е регистрирано по надлежния ред съгласно Наредба № I-45 от 24.03.2000 година за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране от движение на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства, поради което и на основание чл.345, ал. 2, вр. ал. 1 НК, при условията на чл. 54, ал. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ГЛОБА»  В РАЗМЕР НА 500лв /петстотин лева/», която да заплати в полза на Държавата.

На основание чл. 23, ал. 1 от НК, СЕ ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия Г.З.Г. със снета по делото самоличност едно ОБЩО НАКАЗАНИЕ, а именно най-тежкото при условията на чл. 54, ал. 1 от НК – «ГЛОБА»  В РАЗМЕР НА 500лв /петстотин лева/», която да заплати в полза на Държавата.

 

На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 391/2019г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.                                   

                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: