ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 19.09.2019 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, първи състав, в публично съдебно заседание на деветнадесети септември, две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                            Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, прокурор: РАЙНА ПЕТРОВА сложи за разглеждане НОХД  № 392 по описа за 2019 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

 

На именното повикване в 11.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. П.П. *** в качеството на защитник на подсъдимия Ц.К.Ц. *** от една страна и от друга страна прокурор Райна Петрова, Споразумение за следното:

 

Подсъдимият  Ц.К.Ц.  роден на *** г. в *****, с постоянен адрес:*** и настоящ адрес:***, българин, български гражданин, с основно образование, безработен, женен, неосъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН  в това, че  на 02.01.2018г в  гр. Хаген - ФР Германия на ул. Фолмелщрасе, пред полицейски орган на гр. Хаген - ФР Германия /комисари В. и К./ съзнателно се е ползвал с официален документ с преправено съдържание - свидетелство за управление на МПС №********* от 24.10.2010г, издадено от ОДМВР- Монтана на името на Ц.К.Ц. с ЕГН *********** /макар привидно да носи белезите на легитимен документ същия е бил издаден от ОДМВР- Ловеч на името на К.Р.Ч.от ****, като след преправяне, с промяна на лични данни на лицето и неговата снимка върху оригиналната заготовка на съдържанието му е придаден вид, че е издаден на Ц.К.Ц. ***/, като за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност, поради което и на основание чл. 316 във вр. с чл. 308, ал.2 във вр. ал.1 от НК във връзка с чл.54, ал.1 от НК ГО ОСЪЖДА на наказание ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на основание чл.66 ал.1 от НК изпълнението на така определеното наказание, да се отложи за срок от ТРИ ГОДИНИ от влизане на определението в законна сила.

 

На основание чл.53, ал.1, от НК, ОТНЕМА в полза на държавата иззетите веществени доказателства – свидетелство за управление на МПС №********* от 24.10.2010г, издадено от ОДМВР- Монтана на името на Ц.К.Ц..

 

ОСЪЖДА на основание чл. 189 НПК, подсъдимият Ц.К.Ц.  с ЕГН **********, със снета по делото самоличност, ДА ЗАПЛАТИ направените в хода на досъдебното производство разноски общо в размер на 559.00 лева /петстотин петдесет и девет лв., 00 ст./ от тях: по сметка на МВР град Монтана 343.00 лева /триста четиридесет и три лв., 00 ст./, за изготвяне на съдебно-криминалистична експертиза и извършен превод и по сметка на Районна прокуратура – Лом 216.00 лева/двеста и шестнадесет лева, 00 ст./ за извършен превод и 5,00 /пет/ лева  в полза на Бюджета на съдебната власт, по сметка на ЛРС в случай на служебно издаване на изпълнителен  лист.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 392/2019 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

           ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

…………………………………………………………………………………..           Протоколът приключи в 11.40 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

 

                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                                                                    СЕКРЕТАР: