ПРИСЪДА

гр. Лом, 29.05.2019 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.Лом, ІІІ съдебен състав в публично съдебно заседание на двадесет  и девети май  две хиляди и деветнадесета година в състав:

  

                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: Боряна Александрова

 

1.      Н.З.П.

                         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

2.      Г.И.Б.

при участието на секретаря Веселка Младенова и Районен прокурор Росен Станев при Районна прокуратура гр.Лом, като разгледа докладваното от съдията Александрова НОХД №79 по описа за 2018г. на Районен съд гр.Лом, след тайно съвещание, съдът

 

ПРИСЪДИ:

 

ПРИЗНАВА подсъдимият С.Л.И. род. на *** ***, българин, български гражданин, работещ, със средно образование, осъждан, жив.   в гр.Видин, с ЕГН **********, ЗА ВИНОВЕН в това, че

На 27.11.2014г., след обяд, около 14.00 часа в с. *** в съучастие, като съизвършител, с друго неустановено по делото лице, с цел да набави за себе си и за другото неустановено по делото лице имотна облага, възбудил у Ц.Н.Й. .живуща ***, Разградска област заблуждение, че дъщеря и Н.Ц.Д. *** си е счупила крак и има нужда от спешна операция, за която е необходимо да се извърши заплащане в размер на сумата от 8 000 лв.,като направил опит да получи тази парична сума - поради което и на основание чл. 209, ал.1, във вр.чл.20,ал.2 , вр.чл.18, ал.1 ,вр.чл.55, ал.1, т.1 от НК, го ОСЪЖДА на наказание лишаване от свобода за срок от ШЕСТ месеца , при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието.

 На основание чл.25, ал.3 НК ПРИСПАДА изцяло изтърпяното наказание ПРОБАЦИЯ  по НОХД № 198/17 г. на РС Видин за срок от ЕДНА ГОДИНА.

На основание чл.68, ал.1 НК привежда в изпълнение наложеното наказание по НОХД 781/12г. на РС-Видин – три месеца лишаване от свобода, при първоначален ОБЩ РЕЖИМ.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд Монтана, по реда на Глава ХХІ от НПК.

 

                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                            1. Н.П.:

Съдебни заседатели:

                                                 2. Г.Б.: