П Р И С Ъ Д А

гр. Лом,  20.06.2019 год.

 

В  И М Е Т О     Н А    Н А Р О Д А

 

ЛОМСКИЯТ  РАЙОНЕН  СЪД,  на двадесети юни,   две хиляди и  деветнадесета  година, в открито съдебно заседание, в следния  състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

При участието на  секретаря Румяна Димитрова и прокурора РОСЕН СТАНЕВ, като  разгледа докладваното от съдия  МИРОНОВА НОХД №   41  по описа за 2019 год., въз основа на закона и доказателствата по делото,

П Р И С Ъ Д И:

 

П Р И З Н А В А

В.Д.С.,  роден на *** ***, българин, български гражданин, разведен, с основно образование,  работи, неосъждан, с ЕГН: **********, за ВИНОВЕН в това, че за периода от 16.09.2017 год. до 30.06.2018 год., в ******, след като е осъден с влязло в сила на 16.09.2017 год. съдебно решение по гр.д. № 655/2017 год. На РС Лом да издържа свой низходящ – дъщеря си Н.В.Д., родена на *** год., като заплаща месечна издръжка в размер на 200 лв., на М.Т.В., като нейна майка и законен представител, съзнателно не е изпълнил това свое задължение в размер на повече от две месечни вноски, а именно седем и частично осма месечна вноска, или общо сумата от 1585,00 лв. /хиляда петстотин осемдесет и пет лева - престъпление по чл. 183, ал. 1 от НК, като преди постановяването на присъдата е изпълнил задължението си, за което и на основание чл. 183, ал. 3 от НК НЕ ГО НАКАЗВА.

 

          На основание чл. 189 НПК ОСЪЖДА подсъдимия В.  Д.С., със снета по делото самоличност, да заплати  в полза на държавата, по сметка на ОД на МВР Монтана направените по делото разноски за съдебно-счетоводна експертиза, в размер на 152,49 лв., а по сметка на ЛРС – 5 лева в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

 

          Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд Монтана, по реда на ГЛ. ХХІ от НПК.

 

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: