П Р И С Ъ Д А

 

                                       В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Лом в публичното заседание на  15 юли през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

           

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

                    

       

при секретаря Веселка Младенова, с участието на прокурор Иван Карагьозов, като разгледа докладваното от съдия Александрова наказателно дело общ характер № 131  по описа за 2018 г.

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимият К.В.В., роден на ***г***,българин, български гражданин, безработен, неженен , начално образование, неосъждан/реабилитиран/, с ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че  , след като е осъден с влязло в сила решение по гр.д. №29/2017 година по описа на Районен съд гр. Лом,  да заплаща чриздръжка на свой низдходящ-дъщеря Ц.К.В., род. На ***г., като заплаща месечна издръжка в размер на 100 лв. на М.Г.Г., като майка и законен представител, съзнателна не изпълнил задължението си в размер на повече от две вноски, а именно 9,5 вноски по 100 лв., или общо сумата от 950 лв., - поради което и на основание чл.183, ал.1, вр.чл.54  от НК и  го ОСЪЖДА на наказание ПРОБАЦИЯ,  като определя следните пробацинонни мерки: 1./ "ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС с явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично" и 2./ "ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ", двете за срок от 7 /седем/ месеца и безвъзмезден труд в полза на обществото- 100 часа, в останалата част, над сумата от 950 лв., го оправдана по повдигнатото обвинение.

На осн. чл. 189, ал.1 от НПК ОСЪЖДА подсъдимият К. В.В. със снета по делото самоличност да заплати по сметка на ОД на МВР гр.София направените в хода на ДП деловодни разноски в размер на 168,00 лв , направените съдебни разноски за ССЕ, по сметката на ЛРС – 50 лв., за защита на ССЕ, както и 5 лв държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист.

ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА И ПРОТЕСТИРА ПРЕД ОКРЪЖЕН СЪД ГР.МОНТАНА, В 15-ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС.

 

 

 

                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: