П Р О Т О К О Л

гр. Л О М, 14.08.2019 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на четиринадесети август две хиляди и деветнадесета година в състав:

                           Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Т.Г.Т.

                                                         Р.Г.Р.

при участието на секретар: Анетка Рангелова и Районен прокурор Р. Станев, сложи за разглеждане ЧНД № 285 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

О П Р Е Д Е Л И :

 

На основание чл.25, ал.1 във вр. с чл.23, ал.1 НК, ОПРЕДЕЛЯ по отношение на осъдения Н.Г.П. роден на *** ***, българин, български гражданин, основно образование, неженен, безработен, с адрес ***, понастоящем в Затвора гр.Враца, осъждан, с ЕГН **********, ЕДНО ОБЩО НАКАЗАНИЕ измежду наложените му по НОХД № 39/2019г. и НОХД № 81/2019г.,  двете по описа на РС - Лом, най - тежкото от  тях „ЕДНА ГОДИНА И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА Лишаване от свобода”, което да бъде изтърпяно ефективно при  при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, на осн. чл.57, ал.1, т.2, буква „б” от ЗИНЗС.

На осн. чл. 24 от НК, УВЕЛИЧАВА така определеното общо наказание с ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, или осъдения Н.Г.П. със снета по делото самоличност, следва да изтърпи едно общо наказание от „ЕДНА ГОДИНА И ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ ефективно, при „строг“ режим на изтърпяване на основание чл.57, ал.1, т.2, б.“б“ от ЗИНЗС.

 

На основание чл.25, ал.2 от НК, ПРИСПАДА при изтърпяване на определеното общо наказание изтърпяната част от наложените на П. наказания „лишаване от свобода“ по НОХД 39/2019г. и по НОХД 81/2019г., двете по описа на ЛРС, както и времето през което е бил с МН „ЗПС“  по ВНОХД 35/2019г. по описа на ОС гр. Монтана, считано от 13.06.2019г.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва и протестира пред МОС в 15 дневен срок от днес, по реда на Глава 21 от НПК.

 

След влизане в сила на определението препис от него да бъде изпратен на Началника на Затвора гр. Враца, на Районна прокуратура гр. Лом за сведение и изпълнение, както и на Бюро съдимост при РС - Лом, за отбелязване в съответните бюлетини за съдимост.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Протоколът приключи в 10.35 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

 

                        РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                           СЪДЕБЕН ЗАСЕДАТЕЛ: 1.

                                                                                           /Т. Т./

                                                                                      2.

                                                                                           /Р. Р./

                                            СЕКРЕТАР: