ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 07.08.2019 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, първи състав, в публично съдебно заседание на седми август, две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                             Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, прокурор: ГЕОРГИ ЦВЕТАНОВ, сложи за разглеждане НОХД  № 301 по описа за 2019 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 9.30 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между представителя на обвинението прокурор Георги Цветанов от една страна и от друга адвокат Н.А. АК-Монтана в качеството на защитник на подсъдимия В.О.П., Споразумение за следното:

 

Подсъдимият В.О.П. роден на *** г. в ****, българин, български гражданин, живущ ***, с основно образование, осъждан, неженен, безработен, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН в това, че на 24.07.2019 в  с.Василовци област Монтана по ул. „Г.Димитров, си служил с контролни знаци – регистрационни табели №*****, монтирани на управляваното от него моторно-превозно средство – лек автомобил „Фиат”, модел „Улайс” с рама № *********, които регистрационни табели са издадени за друго моторно превозно - за лек автомобил „Фолксваген”, модел „Голф”, собственост на С.А.Ц. от *****, поради което и на основание чл.345, ал.1, предложение „първо”, във връзка с чл.55, ал.1, т.2, б.”Б” и във връзка с чл.42-а от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание „ПРОБАЦИЯ“, като на основание чл. 42а, ал.2, т.1, т.2 във вр. с ал.3, т.1 във вр. с чл.42б, ал.1 и ал.2 от НК се налагат следните пробационни мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА с явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично и „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност два пъти седмично, по настоящия адрес на осъдения.

 

На основание чл.53 ал.1 б. „а” от НК ОТНЕМА в полза на Държавата  2 броя регистрационни табели ******, които да бъдат предадени на КАТ-Монтана.

По делото няма направени разноски.

На  основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 301/2019г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

По делото няма взета мярка за неотклонение.

Протоколът приключи в 10.20 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

 

                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                                                           СЕКРЕТАР: