ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 05.08.2019 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, първи състав, в публично съдебно заседание на пети август, две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                            Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, прокурор: РОСЕН СТАНЕВ сложи за разглеждане НОХД  № 305 по описа за 2019 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

 

На именното повикване в 14.30 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                             О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Р.Б. *** в качеството на защитник на подсъдимия Б.А.Я. *** от една страна и от друга страна прокурор Росен Станев, Споразумение за следното:

 

Подсъдимият  Б.А.Я. роден на *** ***, българин, български гражданин, с основно образование, ученик в 9 клас в *******, неженен, неосъждан, с ЕГН **********  Е ВИНОВЕН  в това, че  на 24.07.2019 г. около 00.15 часа, в гр. Лом, обл. Монтана, по ул. „Цветко Павлов”, като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, управлява моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Ситроен”, модел „Ксара”, с рег. № ******, след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол, установено по надлежен ред с техническо средство „Drager DrugCheck 3000 с № ARLF-0361 поради което и на основание чл. 343б, ал.3 във вр. с чл. 63, ал. 1, т. 4 и т. 5 от НК във връзка с чл.55 ал.1,т.2, б. „б“ НК ГО ОСЪЖДА на наказание „ПРОБАЦИЯ” с пробационните мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес” с явяване и подписване два пъти седмично пред пробационен служител и „периодични срещи с пробационен служител” – за срок от „ШЕСТ МЕСЕЦА”.

 НЕ НАЛАГА кумулативно предвиденото наказание „ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ”, на основание чл. 55, ал.3 НК.

НЕ НАЛАГА наказание „лишаване от право да управлява МПС”, тъй като подсъдимият е неправоспособен водач;

ОСЪЖДА на основание чл. 189 НПК, подсъдимият Б.А.Я. с ЕГН **********, със снета по делото самоличност, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на МВР град Монтана направените в хода на досъдебното производство разноски – 201.60 лева /двеста и един лв., 60 ст./ направените по делото разноски, за изготвяне на съдебна-психологична експертиза и 5,00 /пет/ лева  в полза на Бюджета на съдебната власт, по сметка на ЛРС в случай на служебно издаване на изпълнителен  лист.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 305/2019 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

          По делото не е вземана  мярка за неотклонение спрямо подсъдимия.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

Протоколът приключи в 15.20 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 СЕКРЕТАР: