П Р О Т О К О Л

гр. Л О М, 15.08.2019 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на петнадесети август две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

                                                  Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

 

при участието на секретар: Анетка Рангелова и прокурора Георги Цветанов, сложи за разглеждане НОХД № 323 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 

На именното повикване в 09.30 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът като взе предвид събраните доказателства по делото, намира че същото, съгласно разпоредбата на чл.382, ал.7 от НПК не противоречи на закона и морала, тъй като наложеното наказание е правилно индивидуализирано с оглед обществената опасност на деянието и дееца, поради което следва да бъде одобрено, поради, което

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Георги Георгиев от МАК, в качеството на защитник на подсъдимата В.П.В. ***, обл.Монтана, ул.»***№ 9 от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Георги Цветанов споразумение за следното:

 

Подсъдимата В.П.В. – родена  на *** ***, обл.Монтана, ул.»***№ 9, българка, българска гражданка, средно образование, омъжена , пенсионер, неосъждана, ЕГН:**********, Е ВИНОВНА на 10.04.2019 година в с.Медковец, обл.Монтана, на ул.***№ 9, държала огнестрелно оръжие – едноцевна ловна пушка 16 калибър с дървен приклад и полуложа без номера, без да има за това надлежно разрешение по чл.57 ал.2 във вр. ал.1 във вр. с чл.50 ал.3 във вр. с ал.2 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, поради което и на основание чл.339, ал.1 във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК й СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание от „ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание се отлага с изпитателен срок от ТРИ години.

 

         На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във вр. чл.67, ал.1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдената подсъдима В.П.В. се възлага на Районния инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

На основание чл.53, ал.2, б.“а“ от НК, вещественото доказателство - едноцевна ловна пушка 16 калибър с дървен приклад и полуложа следва да бъде отнета в полза на държавата.  

На основание чл. 189, ал.1 и ал.3 от НПК подсъдимата В.П.В. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметката на ОД МВР гр. Монтана направените по делото разноски в размер на 152,34лева /сто петдесет и два лева и тридесет и четири стотинки/ за изготвяне на съдебно – балистична експертиза на досъдебното производство, както и 5 лева /пет лева/ държавна такса при служебно издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 323/2019 г. по описа на ЛРС, на основание чл. 24, ал. 3 от НПК, поради постигнато и одобрено от съда споразумение за решаване на делото.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО, на основание чл. 382, ал. 9 от НПК, е окончателно и съгласно чл. 383, ал. 1 от НПК, има последици на влязла в сила присъда.

Протоколът приключи в 09.50 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ :

 

                                                                        СЕКРЕТАР: