ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 22.08.2019 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и втори август две хиляди и деветнадесета година в състав:

                                                  Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

при участието на секретар: Л. П. и прокурора РОСЕН СТАНЕВ, сложи за разглеждане НОХД № 326 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 09.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                     

                                  О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н. Л. от МАК, в качеството на служебен защитник на подсъдимия О.И.М. ***, от една страна и от друга страна районен прокурор при ЛРП Росен Станев, за следното:

         Подсъдимият О.И.М. роден на ***г***, българин, български гражданин, средно образование, с адрес ***, женен, работи като бояджия в……. гр. Лом, неосъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че на 11.08. 2019 г. около 00,20 ч. в гр. Лом, обл. Монтана по улица „Пристанищна, О.М. управлявал МПС –лек автомобил марка „Фолксваген„ модел „Голф”, с рег. № ….., собственост на П. О. А., с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда - 2,38 промила установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест  7510“ с инв. № ARDM 0225, поради което и на основание чл. 343б, ал. 1 от НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

На основание чл. 55, ал. 3 от НК, НЕ СЕ НАЛАГА по-лекото наказание „глоба” предвидено кумулативно в санкционната част от състава на извършеното престъпление.

 

На основание чл. 343г от НК вр. чл. 37, т. 7 НК, СЕ ЛИШАВА подсъдимия О.И.М. от право да управлява моторно превозно средство за срок от ЕДНА ГОДИНА, като на основание чл.59, ал.4 от НК, се зачита времето от 11.08.2019г. от когато е бил лишен от това си право по административен ред.

 

На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 326/2019г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

                                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: