ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 22.08.2019 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и втори август две хиляди и деветнадесета година в състав:

                                                    Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 при участието на секретар: Л. П. и прокурора ЕЛИ ЛАЗАРОВА, сложи за разглеждане НОХД № 327 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 10.00 часа  се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. П.Г. от МАК в качеството на служебен защитник на подсъдимия Д.Р.Д. *** от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Ели Лазарова, Споразумение, за следното:

Подсъдимият Д.Р.Д. роден на *** ***, българин, български гражданин, средно образование, с адрес:***, понастоящем се намира в Затвора Враца където изтърпява наказание „лишаване от свобода“, неженен, безработен, осъждан, с ЕГН: **********, Е  ВИНОВЕН в това, че за времето от 14.01.2015 година до 24.01.2015 година, в гр. Лом, обл. Монтана, саморъчно сглобил и държал самоделно взривно вещество с крушовидна форма, съдържащо взривно вещество от бездимни барути и пиротехническа смес с тегло 40 грама и поразяващи елементи оловни сачми с различен диаметър с общо тегло 280 грама, фитили, камуфлаж, което се задейства по огневия способ, както и боеприпаси – ловен патрон 12 калибър, марка „Сокол“, без да има надлежно разрешение и за двата обекта, поради което и на основание чл. 339, ал.1 от НК, при условията на чл. 54 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ДВЕ ГОДИНИ «ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», което да изтърпи ефективно, при „строг режим“, на основание чл.57, ал.1, т.2, б. „б“ от ЗИНЗС.

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК, подсъдимия Д.Р.Д. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметка на ОД на МВР – София, направените по делото разноски в размер общо на 1 622,25лв /хиляда шестстотин двадесет и два лева и двадесет и пет стотинки/, от които 53,85лв /петдесет и три лева и осемдесет и пет стотинки/ за балистична експертиза, сумата 812,40лв /осемстотин и дванадесет лева и четиридесет стотинки/ за комплексна взривно-химическа експертиза и сумата 756,00 лв. /седемстотин петдесет и шест лева/ за комплексна съдебно-психиатрична-психологическа експертиза, както и 5лв /пет лева/ - държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист, в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

 

На основание чл.53, ал.1, б.”а” от НК, ОТНЕМА в полза на държавата самоделно взривно вещество с крушовидна форма, съдържащо взривно вещество от бездимни барути и пиротехническа смес с тегло 40 грама и поразяващи елементи оловни сачми с различен диаметър с общо тегло 280грама, фитили, камуфлаж, представляващо самоделно взривно вещество по смисъла на ЗОБВВПИ.

 

На основание чл. 112, ал. 1, вр. чл. 111, ал. 2 НПК, иззетите веществени доказателства - – 1 брой газов пистолет, марка „Voltran“ СО6 с № 821325, кал. 9 мм.; 1 брой кутия, съдържаща 50 броя газови патрони, кал. 9 мм., марка „Ozkursan“ и 1 брой въздушна пушка, марка „Meteor“ В3, кал. 5,5 мм. със сериен № А723953, оставени на съхранение в РУ-Лом при Пламен Първанов – мл. ПИ КОС при РУ-Лом, ВРЪЩА на собственика Д.Р.Д. ***.

        На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 327/19 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: