Р    Е    Ш    Е    Н    И    Е

 

 

                                                        

 

 

Гр. Лом, 30.10.2019 г.

 

 

                            В     И М Е Т О     Н А     Н А Р О Д А

 

 

          Ломски районен съд, четвърти наказателен състав в открито съдебно заседание на тридесети октомври две хиляди и деветнадесета година, в състав:      

 

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: И. Й.

 

 

        при секретаря А. Рангелова, и с участието на прокурор при ЛРП Георги Цветанов, след като разгледа докладваното от съдията Й.     НОХД № 421/19 г. по описа на ЛРС, въз основа на събраните по делото доказателства и закона

        

 

Р    Е    Ш    И :

 

 

          ПРИЗНАВА обвиняемия Б.К.Й. роден на *** г. в гр. София, българин, с българско гражданство, живущ ***, с основно образование, неженен, неосъждан, с ЕГН **********  ЗА ВИНОВЕН в това, че на 25.09.2019г. около 12:30 ч. в гр. Вълчедръм, обл. Монтана, по ул. „България“ управлява МПС – лек автомобил марка „Деу“, модел „Тико“ с рама № ****, собственост на М.И.Т., което не е регистрирано по надлежния ред съгл. Наредба № І-45 от 24.03.2000 г. за регистрацията, отчета, пускането в движение и спирането от движение на МПС и ремаркета, теглени от тях – престъпление по чл. 345, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК.

 

         На осн. чл. 78а. от НК ОСВОБОЖДАВА обвиняемия по БП                 № 767/2019 г. по описа  на РУ гр. Лом, респ. преписка вх. № 1267/2019 г. по описа на ЛРП  Б.К.Й.  със снета по делото самоличност ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл. 345, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК, като му налага АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ „ГЛОБА“ в размер на 1 000 лв. /хиляда лева/, която да заплати в полза на държавата.

        

        Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд          гр. Монтана, в 15-дневен срок от днес по реда на Глава Двадесет и първа от НПК.

 

 

 

                                                                   РАЙОНЕН  СЪДИЯ: