ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 22.06.2016 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, седми наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и втори юни две хиляди и шестнадесета година в състав:

                                                             Председател: СОНЯ КАМАРАШКА

 

при участието на секретар: Л.П. и Районен прокурор Р. СТАНЕВ, сложи за разглеждане НОХД № 329 по описа за 2016 год. докладвано от СЪДИЯТА КАМАРАШКА.

 На именното повикване  в 16.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. В.И. от МАК, в качеството на защитник на подсъдимия Р.В.Н. *** от една страна и от друга страна районен прокурор при ЛРП Р. Станев Споразумение за следното:        

           Подсъдимият Р.В.Н. роден на *** г. в гр. Лом, българин, български гражданин, с основно образование, с постоянен адрес ***, неженен, безработен, реабилитиран по право, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН в това, че за времето от 17.12.2014 г. до 20.12.2014 г. в с. Владимирово, обл. Монтана, набрал група хора за просия в Кралство Швеция и по същото време транспортирал, приел и превел през границата на РБългария – ГКПП Връшка чука, през Република Сърбия до гр. Наркьопинг, Кралство Швеция, с лек автомобил марка “Мицубиши”, с ДК № М 24 54 ВК – Г.Г. А. и М. Т. Т. и двамата от с. В., обл. Монтана, с цел да бъдат използвани за просия, независимо от съгласието им, на територията на Кралство Швеция, като въвел лицата в заблуждение, използвал състоянието им на зависимост /без средства и транспорт/, обещал облага /лек автомобил марка “Мицубиши” с ДК № М 24 54 ВК/ - престъпление по чл.159б, ал.2, във вр. с ал.1, във вр. с чл.159а, ал.2, т.2, предл. 2-ро, т.4 и т.6, превл. 1-во, във вр. с ал.1 от НК, поради което и на основание 381,ал.4 във вр. с чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, му СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание от ТРИ ГОДИНИ “Лишаване от свобода”, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание се отлага с изпитателен срок от ЧЕТИРИ години.

         На основание чл. 55, ал. 3 от НК, на подсъдимия Р.В.Н. със снета по делото самоличност, НЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ по-лекото наказание “Глоба” предвидено кумулативно в санкционната част от състава на извършеното престъпление.

По делото няма направени разноски.

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 329/2016 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: